Married Life...

Orang kata setahun/permulaan perkahwinan semuanya manis... Semuanya membahagiakan.... Aku??? Well, so far so good... Alhamdulillah.... Masing-masing masih lagi cuba balancing and adapting married life... Yerla, bukan senang untuk kita ubah cara hidup kita yang selama ini kita amalkan kan??? Betul tak??? So, bagi aku, hari-hari pun is a learning process... Belajar untuk beri yang terbaik,jadi yang terbaik disamping menerima kekurangan dan kelebihan pasangan masing-masing... InsyaAllah... Yang penting saling memahami serta give and take lebih-lebih lagi doing house chores... 


Apa yang berubah lepas kahwin????


Hmmmm... Aku rasa tanggungjawab kot. Kalau masa single kita just manage diri kita sendiri now kita ada tanggungjawab lain. Tanggungjawab seorang isteri... Kalau dulu iron baju kerja sendiri je, now dah kena iron baju kerja suami.... *auwwwww* Suami tu.... Naseb baik bukan hari-hari kena iron baju kerja dia. Sebabnya ada certain days dia pakai baju kitchen je. So just iron seluar. Bab-bab masak lak so far kitorang enjoy dinner outside together lepas maghrib... Breakfast je kat rumah. Walau sesimple mana sekalipun breakfast still aku akan breakfast kat rumah. Lebih-lebih lagi bila ada orang yang sediakan air and breakfast... Bukan semua orang dapat wey.... I guess I'm just lucky. Thank you to you husband... *blushing*



Now, tiap hari kat office rasa tak sabar nak balik rumah... Hope this feeling will last forever.... Bukan tak sabar apa. Just rasa happy je bila balik rumah and tunggu Wan balik kerja. Masing-masing excited nak share cerita pasal kat tempat kerja... Communications is very important tau. Sharing all those things show that he is part of my life. Listening to his stories make he feel that I care and concern about him... Interested in his life and want to be part of it... Korang pulak macam mana???


Oklaaa... Nanti kita borak lagi ok... Wan bagi peluang kat aku update blog ni. Haruslaaaa ambil peluang.... Thank you for reading korang....


Doakan kami...




2 comments:

Zahira said... [Reply to Comments]

Married life mmg best n sweet. Enjoy it k! ;)

Schazaza Zober said... [Reply to Comments]

@Zahira thank you thank you... will enjoy every part of it... :)

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...