Go Travel...

Serius, tell me... Siapa je yang tak suka travel? I bet semua pun suka travel. Tak kesah dalam negara atau luar negara janji travel la.... Dari pergi pulau-pulau dalam Malaysia hingga pergi pulau-pulau di luar Malaysia sekalipun, namanya tetap travel. Tak kesah budget ciput macam mana sekali pun kita sure akan nak pergi travel. Budget travel pun budget la janji dapat kan... Tak perlu nak 5-star and diva sangat kan... Yang penting, the memories and experiences yang kita dapat bila travel.




As for me, aku rasa aku beruntung. Sebab aku diberi peluang untuk travel even bukan la ke EUROPE sekalipun. But I'm happy that I actually experienced it. Aku memang suka travel ni. Dari adventure place ke romantic place semua aku suka. Trip memancing tidur atas boathouse kat Kenyir memang paling diingat la. Selama hidup ni, dengan my family takkan pergi la trip yang macam tu kan... So aku pergi tempat-tempat macam tu dengan kawan-kawan... Asal ada peluang, insyaALLAH aku akan follow.  Walaupun pama bising la jugak kan. Bukan apa, depa risau la dengan anak kan... Tapi aku tetap pergi dengan explain everything...


But now, things change I guess. Especially when you get married. Not that i regret about it, but that's how I feel. Nak travel mana-mana kena fikir suami. Kerja dia, masa dia, izin dia and macam-macam. Banyak yang kena consider after you get marruied. Walau suami bagi sekali pun kita takkan sampai hati nak tinggalkan dia and enjoy lama-lama without him. Like seriusly, tak sampai hati. But I dunno about people out there. Manusia lain-lain kan. Tapi korang jangan la plak taknak kahwin kan... Well, memang things change lepas kahwin. But bukan bad things pun. Semua pun ada hikmah disebaliknya. Allah swt always know what's best for us. Itu pasti kan. 



Believe me, until now, we didn't have the opportunity to travel or go anywhere together yet... We will, but just dunno when. Just let it be. There will always be next time. Maybe. Sebab masa tak pernah tunggu kita. Sama juga dengan ajal. If tak dapat peluang sekali pun untuk travel as a husband and wife, don't be sad. Sebab at least, kita dah rasa dah nikmat travel tu before jadi wife kan??? hihihihi Naseb baik before ni rajin berjalan... See mum, things change kan...I told you...


*senyum*


4 comments:

Sholihah said... [Reply to Comments]

i sgtt suke travel... tgk tpt org.. belaja buadaya org.. rasa makanan org n paling penting, gain experience ^^

Schazaza Zober said... [Reply to Comments]

@Sholihah best kan kalau dapat travel... huhuhuhuh rindu nyaaaa

mama maman aka yana said... [Reply to Comments]

me pun suka travel.. cuma poket jew selalu xpenuh.. kiki

Schazaza Zober said... [Reply to Comments]

@mama maman aka yana biasalah tu... nak tunggu poket penuh tu yg payah kan...

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...