Perginya Seorang Sahabat...


Semalam, Ahad, 02092012... Tarikh yang benar-benar mengejotkan bagi aku. Malam tu aku tidur lewat sebab beraya. Then memang letih giler. BB sampai kong giler. Sampai umah terus charge kt dining hall. Kul4lebih bangun cari BB sebab macam ada dengar bunyi. Tengok ada byk notifications. Then sambung tidur ke tertidur??? Ntahla... Sedar-sedar pagi tengok ada miskol dari Yun dan Ili. Then ada BBM banyak... Yun cakap Dayah dah xde. Dia xcident. Sumpah aku tak faham... Sumpah terkejot yang macam terus blur. Dia punya tahap sedih sampai tak terkeluar air mata. Jantung laju dan rasa nak pitam... Lagi sadis sebab tak dapat nak balik BP and ziarah sebab uruskan hal adik aku daftar... Aku hanya mampu mengaji and baca yassin je dari jauh... Rasa macam mimpi pun ada... 


Ye, aku faham...
Ajal maut di tangan Allah swt.
Tak kira muda mahu pun tua...
Sehat mahu pun sakit...
Yang hidup kene teruskan perjuangan...
Yang tiada tetap pergi dan takkan kembali...
Persiapkan diri untuk hari itu nanti...
Kerana setiap yang hidup pasti mati...
Hanya kenangan dan gambar-gambar menjadi pengubat rindu...
Dari Dia kita datang, kepada Dia juga kita kembali...
Al-Fatehah untukmu sahabat...


Sharifah Nur Hidayah Syed Salleh



T_______________________________T
*sorbssorbs*

Semoga tenang dan bahagia di sisi Nya...


P/s : Yun, kau jangan sedih lagi... Aku kan ada....Kau ada aku untuk curhat semua... Walau tak sama macam dia tapi aku selalu sudi utk kau Yun... Aku sayang kau... Aku taknak kau sedih macam ni...Please be strong...Kita semua sayangkan dia...

2 comments:

Nazirah Azeman said... [Reply to Comments]

takziah.berita ur fren meninggal ni masuk paper-berita harian

Schazaza Zober said... [Reply to Comments]

terima kasih...
kosmo, metro n the star pun ada...

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...